Цената на питейната вода за Дупница и 16-те села няма да

...
Цената на питейната вода за Дупница и 16-те села няма да
Коментари Харесай

Цената на водата в Дупница няма да поскъпва

Цената на питейната вода за Дупница и 16-те села няма да се променя до края на годината, оповестиха от общинската администрация.

От 13 години дупничани заплащат по 1,37 лв. за пространствен метър. От 1 юни в 7 общини, които са към регионалиня оператор " Кюстендилска вода ", заплащат по 3,65 лв. за пространствен метър. Това заяви БНР.

В Дупница цената на водата няма да се промени до 1 януари 2024 година, тъй като общинското ВиК сдружение към момента до тогава няма да бъде административно присъединено към " Кюстендилска вода ".

Дотогава от общинската администрация се надяват от Министерство на регионалното развитие е КЕВР да им разрешат да се отделят от районната ВиК асоциация.

ВиК-Дупница е внесло собствен бизнес проект, който планува нарастване цената на водата на 2,24 лв. за пространствен метър. На стадия от нито една институция няма позитивно мнение ВиК-Дупница да се отдели.

От Общината теглиха заем от 500 хиляди лв. за спасяването на водното сдружение, чиито отговорности са към 2 млн. лв..

Средствата към този момент са постъпили - първо с тях обаче ВиК ще се разплати към длъжниците си, известна част от парите ще са за материали и за нова техника за спешните екипи, на трето място е обезпечаване на постоянна заплата за 90-те души, работещи във ВиК-Дупница.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР